Market Talks

 • Beursblik: resultaten ASML ijzersterk

  Woensdag 18 oktober 2017 09:25 Market talk

  Uitstekende groei van orderboek volgens InsingerGilissen.
  (ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het derde kwartaal van dit jaar ijzersterk gepresteerd, waarbij vooral de verkoop van geheugenchips de resultaten aanjaagde. Dit stelde analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.
  Versteeg verwacht dat de vraag naar chips van ASML ongekend hoog zal blijven, gedreven door steeds uitgebreidere webservices van grote partijen als Amazon.com. Verder noemde de marktvorser de groei van het orderboek "uitstekend". Het orderboek van ASML kwam uit op 5,7 miljard euro.
  Wel merkte Versteeg op dat de hogere omzet een ietwat gekleurd beeld geeft, vanwege de levering van een extra EUV-machine. In het derde kwartaal van dit jaar behaalde ASML een omzet van 2,45 miljard euro, waar de toeleverancier vooraf zelf zei te rekenen op 2,2 miljard euro.
  De analist noemde het wel knap dat de brutomarge met 42,9 procent stabiel bleef. "Er valt te verwachten dat er wat margedruk is door de extra levering, maar mede door een sterke productmix valt dat mee."
  Versteeg heeft vertrouwen in de langetermijngroei van ASML en is van plan zijn huidige koersdoel van 150,00 euro binnenkort te verhogen. InsingerGilissen heeft een Aanbevolen advies op ASML.
  Op een fractioneel hoger Damrak koerste het aandeel ASML woensdag kort na opening van de beurzen circa een procent hoger op 150,00 euro.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  October 18, 2017 03:25 ET (07:25 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursupdate: AEX op Wall Street

  Vrijdag 13 oktober 2017 22:26 Market talk

  ArcelorMittal grootste stijger.
  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag zes van de negen AEX-genoteerde fondsen hoger gesloten ten opzichte van de slotkoers in Amsterdam.
  Aegon (-0,34%)
  ArcelorMittal (+0,99%)
  ASML (+0,58%)
  Galapagos (-0,19%)
  ING Groep (+0,33%)
  Philips (+0,03%)
  RELX (+0,36%)
  Royal Dutch Shell (-0,16%)
  Unilever (+0,26%)
  Euro/dollar: 1,1820
  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index niet op 546,21 maar op 546,99 punten zijn geëindigd.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  October 13, 2017 16:26 ET (20:26 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: koers Ahold Delhaize hoger na update Kroger

  Woensdag 11 oktober 2017 17:38 Market talk

  Belegger beloont optimisme Amerikaanse supermarktreus.
  (ABM FN-Dow Jones) Een optimistische strategische update van de Amerikaanse supermarktketen Kroger hielp woensdagmiddag het aandeel van sectorgenoot Ahold Delhaize aan winst.
  Volgens analist Robert Jan Vos van ABN AMRO is het vooral de positieve toon over de Amerikaanse markt die zich vertaalt in het optimisme vandaag over Ahold Delhaize, dat ook een belangrijk speler is in de Verenigde Staten.
  Het onderzoek van Kroger naar een eventuele verkoop van zijn gemakswinkels is volgens Vos niet de reden waarom de twee aandelen hoger staan. "Het zijn kleine winkels met een beperkt assortiment, vaak gekoppeld aan een benzinepomp. Dat is niet iets waar Ahold Delhaize nu mee bezig is in Amerika."
  Positief is vooral dat Kroger zijn omzet- en winstverwachting voor dit jaar bevestigt, ondanks de gevolgen van de orkanen in het zuiden van de VS dit jaar, en voor 2018 omzetgroei voorziet op vergelijkbare basis. Daarbij rekent de Amerikaanse keten op een gelijke tot licht hogere winst, over 52 weken gemeten. Kroger zei geen redenen te zien qua bedrijfsklimaat waardoor de aangepaste winst per aandeel volgend jaar beneden 1,80 dollar zou uitkomen. Voor dit jaar rekent Kroger op een winst per aandeel van 1,74 tot 1,79 dollar, waarvan 0,09 dollar voor rekening komt van de extra week die dit jaar heeft.
  Verder investeert de Amerikaanse supermarktreus de komende drie jaar 9 miljard dollar, onder andere in onbemande kassa's, onlineverkoop, 'internet of things' en gebruik van klantdata, waardoor de operationele marge met 400 miljoen dollar zou moeten stijgen. Dit lijkt een antwoord op de toenemende concurrentie van grote internetwinkels zoals Amazon.com. Na de overname van Whole Foods door de internetreus, kwam het aandeel Ahold Delhaize onder druk te staan. "De markt lijkt wel enthousiast te reageren op het feit dat Kroger niet alleen defensief reageert", aldus Vos.
  ABN AMRO heeft een koopadvies en koersdoel van 22,00 euro op Ahold Delhaize. Het aandeel noteerde woensdagmiddag kort voor het sluiten van de handel 1,0 procent hoger op 15,95 euro.
  Kroger noteerde zelfs 2,4 procent hoger op 21,02 dollar. ABN AMRO volgt het aandeel Kroger niet.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  October 11, 2017 11:38 ET (15:38 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: groei Fagron lijkt door te zetten

  Woensdag 11 oktober 2017 14:56 Market talk

  Buy and build weer op de agenda.
  (ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het derde kwartaal vermoedelijk meer omzet behaald. Dit verwachten analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van de magistrale bereider.
  Analisten rekenen voor het afgelopen kwartaal op een 2,6 procent hogere omzet van 106,1 miljoen euro, inclusief 1,5 miljoen euro aan omzet uit HL Technology. Daarmee zou HL opnieuw 4,5 procent omzetkrimp voor de kiezen krijgen. HL Technology geldt binnen Fagron niet langer als een kernactiviteit. De resultaten van dit onderdeel daalden ook in de eerste jaarhelft al. Financieel directeur Karin de Jong gaf tegenover ABM Financial News echter aan dat eerst de winstgevendheid omhoog moet, alvorens het onderdeel in de etalage kan.
  Exclusief HL menen de analisten dat Fagron een omzet van 104,6 miljoen euro behaalde, een stijging op jaarbasis van 2,7 procent. Vooral in Noord-Amerika deed de magistrale bereider goede zaken met een verwachte omzetstijging van 11,0 procent tot 20,9 miljoen euro. In Zuid-Amerika daalde de omzet vermoedelijk met 1,0 procent naar 24,8 miljoen euro en in Europa stegen de verkopen met 1,6 procent naar 58,9 miljoen euro.
  Gerekend tegen constante wisselkoersen steeg de omzet exclusief HL overigens niet met 2,7, maar met 4,4 procent, aldus de analisten. In Zuid-Amerika maakte de omzet tegen vaste wisselkoersen een pas op de plaats en de groei in Noord-Amerika was geen 11,0 maar zelfs 16,2 procent. Autonoom steeg de omzet van Fagron volgens de analisten met 4,7 procent, en inclusief HL was dit 4,6 procent.
  Outlook
  Een concrete outlook heeft Fagon voor dit jaar nog niet afgegeven. Bij de halfjaarcijfers zei CEO Hans Stols "er comfortabel in te zitten" en "geen grote beren op de weg te zien" voor de rest van het jaar, hoewel de tweede jaarhelft zeker zijn uitdagingen zal kennen.
  De Amerikaanse faciliteit voor steriele bereidingsactiviteiten in Wichita moet binnen drie tot vijf jaar een omzet behalen van 100 miljoen euro, zo herhaalde Stols bij de halfjaarcijfes. Belangrijk is dat een licentie voor Californië wordt binnengehaald, evenals voor vier andere staten, stelde de topman, die daarmee druk bezig is.
  Buy and build
  Eerder deze maand kondigde Fagron de tweede overname van dit jaar aan. Het kocht All Chemistry, een Braziliaanse leverancier van farmaceutische grondstoffen voor bereidingsapotheken. In 2016 realiseerde de Braziliaanse leverancier een omzet van circa 17 miljoen Braziliaanse real, omgerekend ongeveer 4,5 miljoen euro, met een EBITDA-marge die in lijn is met de activiteiten van Fagron in Brazilië.
  De Braziliaanse overname werd door analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities bestempeld als een logische stap, waarmee Fagron de buy and build strategie duidelijk handen en voeten geeft. Eerder dit jaar kocht het al het Kroatische Kemig, dat een jaar omzet van circa 4 miljoen euro heeft.
  Dat Fagron de buy and build strategie weer oppakt, is niet vreemd. Dit zei CEO Hans Stols de afgelopen periode al meermaals. Volgens de CEO is de onderneming, na een roerige periode, "in redelijk normaal vaarwater" terecht gekomen. "We laten het verleden achter ons", aldus de topman. Doel is daarbij volgens Fagron om te kopen tegen lagere multiples dan waarop de onderneming zelf gewaardeerd is.
  Hoofdpijn
  Fagron kampt ook nog altijd met een aantal juridische hoofdpijndossiers. Het betreft de overname van JCB, de acquisitie van AnazaoHealth en een onderzoek door de Amerikaanse overheid.
  Fagron is met de Amerikaanse justitie "continu in contact". Deze gesprekken lopen volgens Stols, zo zei hij bij de halfjaarcijfers tegen ABM Financial News, evenwel "harmonieus".
  Voor JCB voorziet de topman niet dat er in 2018 al een definitieve uitspraak komt. "Misschien een tussenvonnis", en bij AnazaoHealth "beweegt het de goede kant uit", zei Stols in augustus.
  Fagron opent donderdag voorbeurs de boeken. Woensdagmiddag noteerde het aandeel 0,2 procent lager.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  October 11, 2017 08:56 ET (12:56 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: KBC Securities haalt Wessanen van kooplijst

  Woensdag 11 oktober 2017 10:20 Market talk

  Koersdoel omhoog naar 16,00 euro.
  (ABM FN-Dow Jones) BC Securities heeft woensdag het advies voor Wessanen verlaagd van Kopen naar Houden, maar stelde het koersdoel wel opwaarts bij van 15,00 naar 16,00 euro.
  Analist Alan Vandenberghe merkte daarbij op dat het aandeel sinds begin september met 12 procent is gestegen, en heel dit jaar zelfs met 22 procent. De analist constateerde dat die stijging plaatsvond terwijl het concern zijn producten ook ging aanbieden in de winkels van Sainsbury en dat dit nog eens aantoont dat gezonde voedingsmiddelen door de consument steeds meer als dagelijkse artikelen worden ervaren.
  De marktvorser constateert dat er op dit moment veel consolidatie in de sector plaatsvindt, en dat dit wel eens een reden zou kunnen zijn voor de sterke stijging van het aandeel Wessanen. Hij ziet het fonds als mogelijke overnameprooi voor de Amerikaanse sectorgenoot Hain Celestial.
  Vandenberghe acht het echter waarschijnlijker dat Wessanen zijn oorlogskas van naar schatting 100 miljoen tot 125 miljoen euro benut om zelf acquisities te doen.
  Afhankelijk van de verschillende scenario's waardeert de analist het aandeel in een bandbreedte van 15,50 tot 19,50 euro, wat heeft geleid tot zijn nieuwe koersdoel.
  Op een rood Damrak noteerde het aandeel woensdagochtend 3,7 procent lager op 15,50 euro.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  October 11, 2017 04:20 ET (08:20 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: vertrouwen Binck-belegger omhoog

  Zaterdag 7 oktober 2017 17:45 Market talk

  Ahold nog altijd gevraagd en Air France-KLM mijden.
  (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder particuliere beleggers is in oktober flink gestegen en daarmee weer terug op het niveau van voor de zomer. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer.
  De barometer steeg van 4,6 in september naar 5,3 in oktober.
  Vooral de financiële sector blijft in trek, concludeerde de broker. De afgelopen maanden voerden de tech- en de farma-sector de lijst van meest populaire beleggingssectoren aan, maar sinds kort is sprake van "een stevige opmars" van de financiële sector.
  Top & flop
  Net als in september werd Ahold Delhaize ook deze maand weer genoemd als meest aantrekkelijke aandeel. Verder zijn indexzwaargewicht Royal Dutch Shell en ASML volgens de beleggers van Binck eveneens koopwaardig.
  Wegblijven is het volgens de geraadpleegde beleggers bij Air France-KLM. Opvallend is dat ook Royal Dutch Shell bij de te mijden aandelen staat. Bij 10,0 procent van de beleggers werd Shell genoemd als favoriet, maar door 4,6 procent ook juist als aandeel om voor op te passen.
  De Binck BeleggersBarometer beweegt tussen -10 en +10.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  October 07, 2017 11:45 ET (15:45 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: banenrapport niet representatief

  Vrijdag 6 oktober 2017 15:05 Market talk

  Rabobank ziet vertekend beeld door orkanen.
  (ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse banenrapport van vrijdag is niet representatief en geeft vanwege de invloed van de orkanen Harvey en Irma een "vertekend beeld". Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News in een reactie op het zojuist gepubliceerde rapport.
  Er gingen afgelopen maand 33.000 banen verloren, terwijl de markt uitging van een banengroei van circa 80.000.
  De werkloosheid kwam in september uit op 4,2 procent. In augustus was dit nog 4,4 procent. "Dat cijfer is betrouwbaarder en is goed nieuws", aldus de marktvorser.
  In september steeg de arbeidsparticipatie licht naar 63,1 procent, terwijl het gemiddelde uurloon met 0,12 dollar toenam tot 26,55 dollar. Op jaarbasis steeg de loongroei met 2,9 procent.
  Marey zei het cijfer over de loonstijging "met een korrel zout te nemen". "Die stijging is mede ingegeven door tijdelijke tekorten in de bouw en enkele andere sectoren", lichtte hij toe.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  October 06, 2017 09:05 ET (13:05 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: toon notulen ECB iet scherper

  Donderdag 5 oktober 2017 15:45 Market talk

  Rabobank rekent op voorzichtig optreden centrale bank.
  (ABM FN-Dow Jones) De notulen van de Europese Centrale Bank van donderdagmiddag bevestigden grotendeels wat al bekend was, maar waren wel iets scherper van toon. Dit zei marktanalist Elwin de Groot van Rabobank tegen ABM Financial News.
  "Niet heel bijzonder", oordeelde De Groot over de notulen van de laatste rentevergadering van de ECB.
  Het gestaag aantrekken va de inflatie klonk door de notulen heen, zo zei de analist. Volgens De Groot lijkt de ECB zich geen zorgen te maken over de richting, maar meer over het tempo van de onderliggende inflatie. Dit, zo oordeelde, Rabobank is meer "hawkish" dan louter aangeven dat de deflatierisico's zijn afgenomen.
  Rabobank verwacht dat de ECB "haar guidance heel neutraal en symmetrisch zal gaan neerzetten". Dit om de mogelijkheid open te houden voor nieuwe verruimingen mochten de cijfers daartoe aanleiding geven, aldus De Groot. "Met andere woorden de neerwaartse aanpassing is een signaal, maar niet per se eenrichtingsverkeer."
  "Tevens denken wij dat de ECB de rente lang laag, dat wil zeggen rond het huidige niveau, zal houden en dat de bank dat zal benadrukken om de effecten van QE afbouw op de marktrentes te temperen", voegde De Groot toe.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  October 05, 2017 09:45 ET (13:45 GMT)

  Lees deze market talk